Publicat 9/7/2020 16:56:11 +02:00CET

La CUP demana al Govern que internalitzi la gestió de totes les residències de titularitat pública

Fixa un salari mínim de 1.200 euros per als treballadors

BARCELONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

La CUP ha registrat al Parlament una proposta de resolució sobre la gestió de les residències de gent gran i persones amb discapacitat durant la pandèmia de la covid-19, que insta el Govern a internalitzar la gestió de tots els centres residencials de titularitat pública.

En el text de la proposta que es va registrar dimecres i ha recollit Europa Press, el grup ha sol·licitat suprimir els Equips d'Atenció Residencial (EAR) a càrrec d'empreses privades en residències de gent gran de titularitat pública.

En relació amb els professionals i treballadors dels centres i residències, ha insistit a incrementar les tarifes i mòduls perquè el salari mínim sigui de 1.200 euros bruts, repartits en 14 mensualitats.

MÉS GERICULTORS I ACABAR AMB LES LLISTES D'ESPERA

D'altra banda, el grup ha instat a modificar la cartera de serveis amb la finalitat d'augmentar les ràtios de gericultors --auxiliars de geriatria--, perquè l'any 2021 es pugui garantir un auxiliar per cada quatre residents.

A més, ha reclamat engegar un pla per construir amb urgència residències públiques per a gent gran, i acabar així amb les llistes d'espera "en menys de quatre anys".

En una altra proposta han exigit incrementar el nombre d'inspectors per garantir dues visites anuals a tots els centres residencials, a més de modificar els tràmits de vista de la inspecció perquè no sigui amb preavís.