Publicat 28/6/2019 18:22:55 +02:00CET

La CUP demana al Govern català augmentar el pressupost destinat a la prevenció d'incendis

La CUP alerta a Colau de que un acuerdo con Valls sería como "pactar con el diablo"
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

La CUP ha presentat aquest divendres una proposta de resolució al Parlament que demana al Govern augmentar el pressupost destinat a la prevenció d'incendis per equilibrar-lo en cinc anys amb la partida destinada a l'extinció d'incendis.

En un comunicat, ha criticat que la Generalitat destina el 90% de la despesa en incendis dels darrers 15 anys en l'extinció, mentre que "només un de cada deu euros es destina a la prevenció d'incendis", i ha assenyalat que la gran part de la zona afectada per l'incendi de la Ribera d'Ebre (Tarragona) no està integrada als Perímetres de Protecció Prioritària per prevenir incendis.

Així, ha lamentat que en aquesta zona no hi ha hagut cap actuació de prevenció de grans incendis forestals, malgrat que consideren que "es tracta d'un territori amb una continuïtat i estructura de la massa forestal que la fa molt vulnerable davant un gran incendi".

En la proposta de resolució, els cupaires insten el Govern de la Generalitat a abordar la gestió dels incendis de manera global "prioritzant la revisió i modificant els límits dels Perímetres de Protecció Prioritària actuals", i presentar en 90 dies un pla d'actuació urgent per a la restauració de la zona afectada per l'incendi de la Ribera d'Ebre.

A més, reclamen que en un termini de 90 dies que el Govern delimiti un Perímetre de Protecció Prioritària per a aquesta zona i que "se li doti pressupostàriament per a la seva execució".