Publicat 31/5/2019 18:29:28CET

La CUP demana al Govern català actuar amb "contundència" davant de l'accident a La Pobla de Mafumet

Una juez investiga la fuga de amoníaco en La Pobla de Mafumet (Tarragona) con un fallecido
PROTECCIÓN CIVIL

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

La CUP ha demanat al Govern de Catalunya actuar amb "contundència" davant de l'accident que s'ha produït aquest divendres en una empresa de La Pobla de Mafumet (Tarragona) per una fuita d'amoníac, que ha causat la mort d'un treballador, un ferit crític i 14 més de lleus.

En un comunicat, els cupaires han demanat al Govern que faci un informe sobre l'accident, en què expliqui l'activació del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (Plaseqcat), les possibles emissions de gasos tòxics a l'atmosfera i "aclareixi l'accident laboral que ha costat la vida d'un treballador".

També han exigit al Govern català que no només ha d'exercir un acte de responsabilitat i transparència sobre aquests fets, sinó que "actuï de manera contundent davant de les possibles responsabilitats d'aquesta empresa".

Ha qüestionat l'activació del Plaseqcat perquè afirmen que les sirenes d'alerta de l'activació del pla no s'han sentit als municipis propers, per la qual cosa creu que la Generalitat ha de valorar les "possibles irregularitats en l'activació d'aquest pla i prendre les mesures urgents i necessàries per garantir l'eficàcia d'aquest pla".

A més, el partit ha lamentat la mort del treballador, que "s'afegeix a la llarga llista de morts per accident laboral", i ha transmès el seu suport a la família i companys de feina.

Ha sostingut que no és un cas aïllat, perquè recorda que fa temps que alerten de la falta de garantia que presenten les empreses dels dos complexos petroquímics, ja no només per a la salut i seguretat dels seus treballadors, sinó també per a la salut i seguretat de la població dels municipis propers a aquestes instal·lacions".