Publicat 25/6/2020 17:22:56 +02:00CET

La CUP demana que Chacón i Homrani compareguin al Parlament pels accidents en una mina de Barcelona

Façana del Parlament de Catalunya
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 25 juny (EUROPA PRESS) -

La CUP ha registrat aquest dijous al Parlament una petició de compareixença en comissió de la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, i del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, perquè informin sobre els accidents laborals que han tingut lloc a la mina de la comarca del Bages (Barcelona).

El text de les peticions, que ha recollit Europa Press, sol·licita concretament explicacions sobre els accidents laborals que s'han produït a la mina de Vilafruns (Barcelona), després que aquest dijous s'hagi produït la segona mort d'un treballador durant el mes de juny.

A més, sol·licita la compareixença dels inspectors de treball que han actuat durant els darrers dos anys a les mines del Bages, perquè informin sobre les actuacions que han dut a terme en aquest període.

També demanen que compareguin els representants de l'empresa Iberpotash i ICL Iberia Súria&Sallent --empresa titular que explota les mines al Bages--, i els representants de l'empresa Montajes Rus perquè informin sobre els accidents.

La peticions es produeixen després que aquest dijous un home hagi mort mentre treballava a la mina de Vilafruns quan una pedra que li ha caigut al damunt, han informat els Mossos d'Esquadra a Europa Press.

Contador