Publicat 18/11/2019 18:41:07 +01:00CET

La CUP demana als sobiranistes del Congrés "fer cas" a les demandes de les mobilitzacions

Els diputats electes de la CUP al Congrés, Mireia Vehí i Albert Botran.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

La CUP ha demanat aquest dilluns als partits sobiranistes i independentistes que tenen representació al Congrés "fer cas de les demandes de la ciutadania mobilitzada" a Catalunya.

En un comunicat, ha explicat que aquesta setmana es reunirà amb JxCat, ERC, Bildu, BNG i Anticapitalistes, un dels corrents de Podem, per "recordar les reivindicacions i les demandes populars de la ciutadania mobilitzada".

Els cupaires han defensat que és necessari que hi hagi una "resposta política a l'altura del carrer dels partits independentistes i sobiranistes que contribueixi a la desestabilització del règim i a aprofundir en les seves contradiccions".

Han insistit que l'"alternativa política ha de passar necessàriament per una resolució sobirana i democràtica del conflicte i que això requereix el reconeixement del dret efectiu a l'autodeterminació dels pobles i de l'amnistia de totes les represaliades".

Per això, la CUP considera que tots els partits sobiranistes i independentistes del Congrés han de rebutjar la investidura de Pedro Sánchez i no garantir "la governabilitat al PSOE".