Publicat 23/1/2020 18:44:52 +01:00CET

La CUP demana acabar "amb dignitat" una legislatura que preveu que acabarà amb el procés judicial de Torra

La diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent.
EUROPA PRESS

Confia que s'arribi al ple de dilluns amb una "resposta que com a mínim sigui consensuada"

BARCELONA, 23 gen. (EUROPA PRESS) -

La diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent ha sostingut que el procés judicial sobre la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, provocarà el final de la legislatura, i ha demanat treballar per consensuar una culminació digna: "Esperem que acabi amb dignitat i una resposta a l'altura de les intromissions".

Ho ha dit en roda de premsa després que el Tribunal Suprem (TS) hagi rebutjat les mesures cautelars davant la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'inhabilitar Torra com a diputat, i Sirvent ha dit: "Tard o d'hora arribarà la sentència ferma del TS", la qual cosa creu que comportarà inevitablement el final de la legislatura.

Davant la situació actual, creu que o bé els partits poden interpretar que estan en període electoral i prioritzen interessos partidistes, o bé "consensuen com s'ha d'arribar al final d'aquesta legislatura", i defensen la institució de la Presidència i la sobirania del Parlament.

La diputada, que ha expressat la seva solidaritat amb Torra, amb els membres de la Mesa i amb els funcionaris de la cambra, ha demanat a JxCat i ERC que apartin els interessos partidistes i acordin una resposta sobre com acabar amb dignitat la legislatura.

"Esperem que els socis de JxCat i ERC, els comuns i el PSC, entenguin la complexitat d'aquest moment", ha afegit Sirvent, que ha assenyalat que la Mesa la setmana passada va decidir que s'havia d'esperar la resolució de les cautelars --que el TS ha rebutjat-- i que s'ha de decidir què passarà en el ple de dilluns, si Torra podrà votar o no.

Quan els mitjans li han preguntat si el que demanen és fixar un calendari electoral, ha assegurat que no demanen que es convoquin o es rebutgin eleccions, sinó consensuar una resposta "amb la finalitat de poder sortir com a mínim d'una manera coordinada i col·lectiva".

Ha admès que aquesta resposta no està clara i que volen parlar-ho: "La complexitat de donar una resposta a aquestes situacions va més enllà d'una resposta binària amb un titular clar i concret".