Publicat 23/02/2021 11:48

La CUP debatr aquesta setmana el seu paper en la nova legislatura i si vol presidir el Parlament

La candidata de la CUP a la presidncia de la Generalitat, Dolors Sabater, durant una manifestació contra l'empresonament de Pablo Hasél a la Universitat de Barcelona. Catalunya (Espanya), 19 de febrer del 2021.
Kike Rincón - Europa Press

Portar el debat a la militncia en les Assemblees Obertes Parlamentries a partir d'aquest dimecres

BARCELONA, 23 febr. (EUROPA PRESS) -

Les bases de la CUP debatran a partir d'aquest dimecres quin paper i quines responsabilitats volen tenir aquesta legislatura, entre les quals es plantegen l'opció d'entrar a la Mesa del Parlament i, fins i tot, presidir-la.

En un comunicat d'aquest dimarts, han explicat que el debat es far en tretze Assemblees Obertes Parlamentries --les primeres els dies 24, 25 i 26 de febrer--, en format telemtic i tan sols seran de debat.

El document que es portar a debat analitza els resultats electorals constatant que l'independentisme ha ampliat la seva representació i ha superat el 50% dels vots, i reivindica que la CUP ha estat l'única candidatura independentista que ha augmentat en percentatge de vots sobre el total.

Ho atribueixen al fet que el vot independentista "s'ha desplaat una mica més cap a l'esquerra i el vot unionista cap a posicions d'autoimatge més progressista, malgrat la irrupció de Vox", que alerten que ha entrat amb fora a la majoria de zones amb la renda més baixa de Catalunya.

"RUPTURA DEMOCRTICA"

El debat sobre quin paper exercir aquesta legislatura parteix de la proposta política amb la qual la CUP s'ha presentat a les eleccions, que es basa en la tesi de la "ruptura democrtica com l'única opció per avanar cap a la negació sistemtica dels poders de l'Estat d'acceptar les més mínimes concessions en matria social i nacional".

Així, la CUP planteja com concretar aquesta proposta i una doble negociació: "Amb la societat civil organitzada, els sindicats i els moviments socials, i a nivell institucional amb els partits que no van propiciar la repressió contra l'1 i el 3 d'octubre a través de les forces de seguretat l'aplicació del 155".

Els objectius que es marca la CUP és fixar un full de ruta cap a la independncia, un "rescat social contra l'actual situació sanitria, econmica, social, laboral i de creixement desmesurat de la pobresa", com també concretar un pla de treball de canvi de model econmic des d'una perspectiva social, ecologista i feminista.

LLOC A LA MESA

A partir d'aquesta anlisi i aquest objectiu, pregunta a la militncia quina és l'estratgia de legislatura a seguir: "En quin grau hauria d'assumir responsabilitats en clau institucional la CUP i en funció de quins acords?".

Així mateix, subratlla que la Mesa és important per "fer front als atacs del Tribunal Constitucional (TC) a la sobirania del Parlament", i assumeix que pels resultats electorals a la CUP li correspon un lloc.

"D'acord amb la nova correlació de forces, hauríem de plantejar l'assumpció de la presidncia de la Mesa del Parlament?", planteja la CUP a les seves bases.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés