La CUP critica la "llei mordassa digital" i Pirates la inclourà en la seva denúncia a l'Estat i la CE

Publicat 27/11/2019 18:56:48CET

BARCELONA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

La CUP-PR i Pirates de Catalunya han carregat contra el decret llei contra la república digital cridant llei mordassa digital, per la qual Pirates ampliarà la denúncia contra l'Estat i la Comissió Europea (CE) que presentarà a principis de novembre davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) pel tancament del web de Tsunami Democràtic.

En un comunicat aquest dimecres, la CUP-PR ha avisat que s'oposaran frontalment a aquesta mesura, "tant des dels carrers i les xarxes com, si hi ha oportunitat, al Congrés dels Diputats", perquè creu que representa una vulneració dels drets col·lectius.

"No és més que una continuació de les actuacions repressives de l'Estat espanyol contra la dissidència", han advertit les formacions, que han assegurat que el Govern de Pedro Sánchez vol imposar un estat d'excepció a Internet quan ho vegi convenient.

Han assegurat que la norma permetria el Govern central tallar la connexió a Internet en una zona o a persones que participin en una manifestació o una acció "d'un col·lectiu que puguin considerar sediciós".

"Lamentem que les forces democràtiques de l'Estat, especialment Unides Podem i ECP, que estan negociant un govern amb el PSOE sense cap condició com tombar la llei mordassa i aquest reial decret, no hagin actuat contra un atac a la llibertat d'expressió i manifestació", han asseverat.

Contador