Publicat 30/6/2020 13:47:18 +02:00CET

La CUP creu que l'auditoria als Mossos omet les víctimes i no determina "males praxis"

Vidal Aragonés (CUP) en roda de premsa al Parlament
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

El diputat de la CUP al Parlament Vidal Aragonés ha assegurat aquest dimarts que l'auditoria de la Conselleria d'Interior als Mossos d'Esquadra omet les víctimes i no determina "les males praxis policials" del cos per la seva actuació durant les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem condemnatòria de l'1-O.

"Hi va haver centenars de ferits i no es fa cap concreció sobre aquestes persones. La que se suposava que era l'auditoria més gran feta als Mossos, i que ha trigat vuit mesos, no detalla les actuacions concretes que s'han de revisar", ha lamentat en roda de premsa al Parlament.

Ho ha dit després que el director general dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, anunciés dilluns que la Conselleria d'Interior de la Generalitat investiga gairebé 50 agents del cos, que van actuar en 34 episodis diferents, la meitat dels quals són casos judicialitzats per denúncies que han presentat particulars o entitats socials, i els 17 restants són a nivell intern.

Malgrat l'auditoria, Aragonés ha criticat que desconeixen les mesures cautelars que s'han aplicat als agents, i ha cridat a "anar més enllà" per canviar l'actual model de seguretat.

També ha advertit que, durant la presentació de l'auditoria, es va vulnerar el dret a la llibertat política perquè hi va haver diputats que no van poder accedir al recinte, i el dret a la llibertat d'informació perquè es va fer un "criba" de mitjans de comunicació.

Contador