Publicat 30/4/2019 17:28:12CET

La CUP alerta de l'inici d'una "fase pactista" entre JxCat, ERC i l'Estat després de les generals

26M.- La CUP proposa un "boicot" a les eleccions europees després de l'exclusió de Puigdemont, Comín i Ponsatí
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

La diputada de la CUP al Parlament Maria Sirvent ha alertat aquest dimarts de l'inici d'una "fase pactista" entre l'Estat i els partits independentistes al Congrés després de les eleccions generals del passat diumenge.

En roda de premsa, ha qüestionat si ERC i JxCat utilitzaran els vots que han obtingut en les generals per a fer "una proposta que defensi els drets democrtics de tothom o si aniran a apuntalar el rgim del 78 en aquesta fase pactista" que intueixen que s'est obrint.

"Intum que, tenint en compte els resultats i la tendncia de la campanya, sembla que s'obre una fase pactista que pot tancar per dalt all que la ciutadania va obrir per baix. La nostra tasca és que aix no passi", ha afegit.

Sirvent ha lamentat que les eleccions generals han suposat un "apuntalament del rgim del 78" i ha atribut la impossibilitat que sumin Cs, el PP i Vox a l'alta participació com a reacció a la possibilitat que sumessin.

"Definitivament ha guanyat el rgim", ha assegurat, i ha argumentat que, al seu parer, hi ha una voluntat de fer un pacte d'Estat per mantenir l''statu quo' en favor de les elits polítiques i econmiques, i d'obrir un escenari de reforma per que eviti la ruptura de l'Estat com pretén la CUP.

Considera que en aquesta fase es buscar acabar amb la possibilitat d'exercir el dret a l'autodeterminació i que "collocar les forces d'esquerres en reivindicacions de mínims i en renúncies de drets socials, civils i polítics".

A més, ha lamentat que la irrupció de Vox és "un fet extremadament greu que fa que el discurs de l'odi" estigui present al Congrés i ha demanat que hi hagi un consens a l'Estat per fer un front antifeixista contra el partit.

FRONT REPUBLIC

La diputada cupaire ha felicitat Front Republic pels resultats obtinguts, que ha qualificat de positius encara que no han aconseguit representació, i han emplaat els votants "que han apostat per l'independentisme de ruptura" a treballar en aquesta línia.

No obstant aix, ha recordat que la CUP va decidir no presentar-se en les generals perqu consideren que "l'autodeterminació i la defensa del dret a una vida digna no es juga ni al Congrés ni al Senat", sinó a Catalunya.

Per aix, ha cridat els votants de partits independentistes i sobiranistes d'esquerres a treballar conjuntament i sumar forces en la CUP de cara a les eleccions municipals: "Necessitem municipis valents".

També ha explicat que la CUP ha treballat en els darrers mesos "amb generositat i discreció amb la finalitat d'abordar els reptes de país" que hi ha a Catalunya, i ha anunciat que celebraran una conferncia política en qu presentaran la seva proposta de futur.

En aquesta conferncia plantejaran la seva "proposta de país" que pretenen que generi els mxims consensos possibles per fer front al desgovern que consideren que hi ha al Parlament i al Govern.

En esta conferencia plantearán su "propuesta de país" que pretenden que genere los máximos consensos posibles para hacer frente al desgobierno que consideran que hay en el Parlament y en el Govern.