Publicat 4/8/2020 22:56:13 +02:00CET

La CUP acusa la Conselleria de Territori de "boicotejar" la regulació del preu del lloguer

La diputada de CUP Maria Sirvent.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

La CUP ha acusat aquest dimarts a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de "boicotejar" un acord per regular el preu del lloguer a Catalunya, després d'una reunió entre la Generalitat i els grups que van impulsar la proposició de llei sobre aquest tema.

"Hem pogut constatar que el departament de Territori segueix insistint o persistint en la voluntat de boicotejar un acord de país per regular els preus del lloguer", ha dit la diputada de la CUP Maria Sirvent, en declaracions envides als mitjans després de la reunió.

En la trobada han participat representants dels grups parlamentaris d'ERC, JxCat, els comuns i la CUP, a més de la consellera de Justícia, Ester Capella, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

ESMENES DE JXCAT

La CUP ha instat JxCat a retirar les esmenes que va presentar a la proposició del llei, per així "respectar el text" que van registrar conjuntament i amb el suport del Sindicat de Llogaters per garantir el dret a l'habitatge digne sense preus abusius, segons Sirvent.

JxCat va plantejar al juliol diverses esmenes a aquesta proposició de llei, la qual cosa va provocar les crítiques del Sindicat de Llogaters i dels grups que van signar la proposta.