Publicat 13/07/2019 16:33

La CUP aborda aquest diumenge la seva estratègia i planteja un front sobiranista en el Parlament

Una Assamblea Nacional de la CUP de 2015 (Arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

Proposa canviar el bloqueig per la "acció propositiva" i s'obre a entrar en el Govern

GIRONA, 13 jul. (EUROPA PRESS) -

La CUP abordar aquest diumenge la seva propera estratgia política, en una Assamblea Nacional a Celr (Girona) en qu es plantejar articular "un front postelectoral ampli d'esquerres i sobiranista", encara que la nova línia de treball s'aprovar a la fi de juliol.

Els 'cupaires' consideren tancat un cicle electoral i fan una anlisi a curt i mig termini, i sabent que els comicis catalans podrien convocar-se en els propers mesos; analitzen els seus errors i posen sobre la taula noves maneres de treballar per aconseguir els seus objectius, entre els quals mantenen l'exercici de l'autodeterminació.

Així, fan una anlisi crítica de la situació política en el qual assenyalen JxCat i ERC i el seu Govern, que veuen sumit en la "inoperncia en els seus compromisos d'avanar cap a la república catalana i el mandat de l'1-O", la qual cosa va portar la CUP a desplegar un bloqueig de l'activitat parlamentria, tal com van anunciar.

Consideren que han substitut l'objectiu inicial de la legislatura per la "lluita per ocupar la posició hegemnica al bloc independentista i a l'espai de centre que pretén governar Catalunya".

"No obstant aix, i en la mesura en qu el Govern ha jugat estratgicament la carta de la repressió, la CUP ha quedat amb el pas canviat; primer, per la insistncia en el discurs del cicle anterior de coherncia amb els compromisos del 21D d'implementar la república; després, per la falta de capacitat de transmetre els canvis de lectura i de discurs en relació al nou moment polític", exposen.

AUTOCRÍTICA DESPRÉS DE LES MUNICIPALS

La CUP també fa autocrítica després de les municipals, en qu "es va mantenir la representació institucional o fins i tot es va avanar en una part del territori, per els mals resultats obtinguts en la majoria de grans rees urbanes del país obliguen a impulsar una reflexió per aprendre dels encerts i dels errors".

Així, vol analitzar l'activitat municipalista que han dut a terme en aquestes zones i la "desigual capacitat per rendibilitzar la tasca realitzada i la influncia de les dinmiques nacionals" en els comicis.

Els 'cupaires' van decidir no presentar-se a les generals ni a les europees, cosa sobre la qual també reflexionaran: creuen que van sofrir un "silenciamient polític i meditic agreujat per la participació de Front Republic" (FR), una coalició que va comptar amb Poble Lliure (afí als 'cupaires') i que va concórrer als comicis generals malgrat que la CUP havia decidit no fer-ho.

FUTUR ELECTORAL

En aquest document, els 'cupaires' lamenten haver prioritzat les aliances amb partits independentistes, per temen que aquesta estratgia hagi perdut sentit "davant la renúncia per part de la resta de partits del bloc republic a impulsar la ruptura democrtica amb l'Estat a curt o mig termini".

No obstant aix, consideren que segueix sent necessria una política d'aliances i fronts electorals, i plantegen teixir-la amb un projecte electoral unitari amb l'esquerra independentista i transformadora: "Aquesta podria portar les sigles de la CUP o unes altres".

Amb aquest punt, torna a cridar Poble Lliure a sumar forces i s'obren a sumar els partits que es van presentar amb ells en les generals en la coalició FR, com Som Alternativa, el partit liderat per l'ex-secretari general de Podem Albano Dante Fachin.

DIALOGAR AMB ELS COMUNS?

Per aquesta vegada la CUP vol dissenyar el seu propi full de ruta, que interpelli la majoria social catalana, "incloent les forces autodenominades d'esquerres i sobiranistes del sistema de partits catal".

"Des de la CUP treballarem per tant per a l'articulació d'un front postelectoral ampli d'esquerres i sobiranista, amb pes polític i que pugui tenir capacitat d'incidncia i de decisió en el Parlament" --expliquen--, sobre un perfil en qu encaixen els comuns.

Així mateix, afirmen que estan diposats a entrar en el Govern, per no "de franc", ja que només l'hi plantegen si es contemplen polítiques a favor de les classes populars per revertir l'austeritat i aplicar un programa que prepari l'autodeterminació.

ORGANITZACIÓ

La CUP debatr i votar un document amb el qual repensa la forma en la qual s'han conjunyit els rgans claus de l'organització, com la seva Secretariat Nacional.

Amb aquest document, que sí es decidir en l'assemblea del diumenge, se cerca que les persones que formin part d'aquests rgans hagin coincidit en un espai de treball més ampli i es coneguin amb anterioritat i estiguin preparats per realitzar la feina de casa i les puguin exercir de forma més cohesionada que com s'ha fet fins avui.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés