Publicat 19/2/2020 12:01:24 +01:00CET

Cunillera creu que encara hi ha temps aquest mes de febrer per engegar la taula de diàleg

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera,  en una foto d'arxiu.
FABIÁN A. PONS - Europa Press

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha defensat que encara hi ha marge perquè aquest mes de febrer la taula de negociació entre governs comenci a treballar: "Hi ha temps aquest mes de febrer. Vinga, som-hi".

Cunillera ha destacat aquest dimarts en una entrevista a Rac1, que ha recollit Europa Press, que l'acord per crear la taula està escrit, que serà paritària i que cada part hi posarà els seus, i ha emfatitzat que l'acord no inclou la figura d'un mediador.

Quan li han preguntat si es parlarà del dret d'autodeterminació, Cunillera ha asseverat que no es pot especular sense abordar abans la qüestió: "Si no seiem a la taula no parlarem de res. Aquí del que es tracta és que seguem a la taula".

A més a més, ha dit que no creu que ella en formi part, però que en tot cas, ho decidirà el president del Govern central, Pedro Sánchez.

Sobre els permisos dels dirigents independentistes empresonats per sortir a treballar, fer voluntariat i cuidar familiars, ha sostingut que confia plenament --en les seves paraules-- en la consellera de Justícia, Ester Capella: "Si ha decidit que aquest és el 'timing' em sembla correcte (...) Hem de respectar la responsabilitat de la consellera de Justícia, que fa el que és correcte".