Publicat 9/1/2019 10:43:48 +01:00CET

Cunillera confia en aprovar els PGE i veu "incomprensible" que l'independentisme els rebutgi

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.
EUROPA PRESS - Archivo

Demana que es valorin els comptes en "el que té de beneficiós per als ciutadans"

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dimecres que manté l'esperana que s'aprovin els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) que presentar el Govern socialista aquest divendres i ha sostingut que és "incomprensible" que els partits independentistes votin en contra.

"Tinc l'esperana que hagi pressupostos", ha afirmat en una entrevista de RNE-Rdio 4, en la qual ha defensat la importncia que hi hagi pressupostos el 2019 per aprovar mesures socials.

També ha assenyalat que aquests PGE suposarien una "aportació extraordinria" de 2.000 milions d'euros per a Catalunya que, en la seva opinió, facilitaran que la Generalitat pugui fer millors polítiques socials.

Així, ha reivindicat que és "convenient, útil, bo i beneficiós" que s'aprovin els PGE i ha apellat els partits independentistes per aprovar-los.

Sobre el fet que l'independentisme demani gestos sobre els presos sobiranistes al Govern espanyol per aprovar els comptes, Cunillera ha insistit que el poder executiu i els partits no han d'interferir en la justícia, i ha reclamat que es deixi treballar el poder judicial "de manera independent".

A més, ha afirmat que els PGE s'han de "valorar en el que té de beneficiós per als ciutadans" i no per altres qüestions.

"Es fa molt difícil, incomprensible, que es voti en contra d'un pressupost d'aquestes característiques", ha afegit.

CONSELL DE MINISTRES

Preguntada per la seva valoració del Consell de Ministres que es va celebrar a Barcelona el 21 de desembre, Cunillera ha fet un balan positiu perqu creu que va evidenciar la "normalitat" que el Govern central es reuneixi a Barcelona.

Així mateix, ha destacat que en aquest Consell de Ministres es van aprovar mesures socials com l'increment del salari mínim interprofessional (SMI) i el canvi de nom de l'Aeroport de Barcelona pel de Josep Tarradellas: "Vaig quedar molt satisfeta".