Publicat 5/9/2019 16:35:04 +02:00CET

Cunillera assegura que reorganitzaran els recursos judicials per guanyar eficàcia malgrat la falta de pressupostos

Teresa Cunillera en declaracions als mitjans després de la reunió
EUROPA PRESS

Comparteix diagnòstic amb el Govern i vol que els veïns confiïn en les administracions

BARCELONA, 5 set. (EUROPA PRESS) -

La delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dijous que les administracions treballaran per reorganitzar recursos de l'àmbit judicial per guanyar eficàcia malgrat la falta de pressupostos.

Després d'una reunió amb representants del Ministeri de Justícia, de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona, ha declarat que les millores que puguin promoure estaran condicionades per la situació actual, amb un Govern central en funcions i amb uns comptes prorrogats tant en l'Executiu espanyol com en el català.

Ha assegurat que, dins d'aquest context, treballaran per aprofitar al màxim els recursos per transmetre als ciutadans que les administracions són "conscients" del problema i que estan treballant per abordar-lo en tots els àmbits i que no estan "de braços plegats", segons ella.

Cunillera, que ha valorat molt positivament la reunió, ha fet un reconeixement als cossos de seguretat i als funcionaris de justícia i ha dit que en la trobada han constatat la seva eficàcia encara que requereixen més mitjans, però que aquesta reunió no pretenia aconseguir acords, sinó que compartir el diagnòstic.

Així, ha assegurat que les administracions estudiaran mecanismes per millorar l'eficàcia de l'àmbit judicial --encara que té ràtios excel·lents i ha elogiat la feina dels funcionaris de justícia--, i ha insistit que volen transmetre als ciutadans que estan treballant "conjuntament per buscar solucions".

"En aquest espai de poc marge de maniobra mirarem de rendibilitzar al màxim possible els mecanismes i l'excel·lent disposició dels funcionaris i els responsables de l'Administració de justícia", ha afegit Cunillera, que ha dit que voldria que a finals de mes hi hagués un Govern central constituït que comencés a treballar en uns pressupostos.

Preguntada per si aposta per una reforma judicial perquè els furts de reincidents puguin penar-se amb presó, ha dit que les Corts "estan en la situació que estan" i que ara s'han de buscar solucions dins del marc legal actual.

"Amb això sí que estic amb la consellera Budó: s'ha de complir la llei", ha dit sobre la portaveu del Govern, Meritxell Budó, i ha agraït propostes com aquesta per penar la multirreincidència, que s'han d'estudiar, de la mateixa manera que la possibilitat d'ampliar els jutjats penals i la seva distribució territorial a Barcelona, segons ella.

Preguntada pel fet que aquesta trobada hagi coincidit amb una del conseller d'Interior, Miquel Buch, sobre la seguretat a Barcelona, Cunillera ha explicat que va parlar aquest dimecres amb ell i que les reunions han tingut objectius diferents, per la qual cosa no hi ha hagut discrepàncies "ni cap voluntat de contraprogramació".