Publicat 24/11/2019 10:27:24 +01:00CET

Cuixart reclama diàleg: "La violència de l'Estat ha de deixar lloc a la paraula"

Jordi Cuixart llega a la Audiencia Nacional
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 Nov. (EUROPA PRESS) -

El president d'Òmnium Culural, Jordi Cuixart, ha reclamat diàleg entre Catalunya i l'Estat, i ha opinat que "la violència de l'Estat ha de deixar lloc a la paraula", en una carta aquest diumenge als socis d'Òmnium.

"En un escenari amb presos polítics el diàleg és possible, però incompatible amb la repressió", ha defensat Cuixart i ha afegit que no es pot deixar tot en mans només dels partits polítics i les institucions.

Ha assenyalat que "la mobilització constant és la principal garantia a una resolució democràtica" i s'ha referit a l'informe publicat per Amnistia Internacional, que segons ell ratifica l'amenaça als drets i llibertats d'expressió i reunió pacífica.

"Jordi Sànchez i jo som els dos únics ciutadans de la Unió Europea per a qui Amnistia Internacional en demana l'alliberament immediat", ha assegurat el president d'Òmnium, que ha acusat Espanya de vulnerar la legislació internacional en matèria de drets humans.

Cuixart també ha afirmat que "la sentència, les amenaces i la violència institucional només volen estendre la por per escampar la sensació que el canvi és impossible", però ha apuntat que la presa de consciència col·lectiva fa que cada dia els seus efectes siguin menors.

El president d'Òmnium s'ha referit també al llibre infantil que acaba de publicar, 'Un bosc ple d'amor', i ha defensat que la seva presó és "una manera de mostrar a tots els fills i filles del món" el seu amor per la vida.