Publicat 7/4/2019 11:34:07 +02:00CET

Cuixart (Òmnium) diu que les eleccions estaran "marcades per l'anticatalanisme visceral"

Jordi Cuixart durant una sessió del judici al procés en el Suprem
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO

BARCELONA, 7 abr. (EUROPA PRESS) -

El president d'mnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat que les eleccions generals estaran "marcades per l'anticatalanisme visceral", i ha afirmat que cada vot ser imprescindible per enfortir drets, llibertats i l'autodeterminació.

En una carta aquest diumenge dirigida als socis de l'entitat, Cuixart ha advertit que a Espanya hi ha "una dreta cada vegada més extrema que competeix amb el feixisme i un PSOE acomplexat incapa de combatre-ho".

També ha dedicat unes paraules a la detinguda en la manifestació contra Vox a Barcelona el 30 de mar: "Veiem com la impunitat de l'extrema dreta ha contrastat amb la presó preventiva, novament desproporcionada, de Rut, una jove antifeixista de 20 anys", a qui ha enviat una abraada.

"L'únic enemic a batre és la por", ha afirmat el líder d'mnium, que s'ha referit al judici pel procés independentista com un judici polític amb aparena d'imparcialitat, en les seves paraules.

Ha assegurat que la voluntat del judici és "illegalitzar l'acció política i la desobedincia civil, una eina histrica de transformació social", i ha acusat l'Estat de deshumanitzar i convertir les víctimes en botxins per, segons ell, justificar la violncia policial.