Publicat 5/8/2019 21:15:10CET

Cuixart (Òmnium) demana per carta a Pedro Sánchez incloure-li en els seus contactes amb entitats socials

Jordi Cuixart durant l'interrogatori en el judici pel procés
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO - Archivo

BARCELONA, 5 ago. (EUROPA PRESS) -

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat aquest dilluns al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, que l'inclogui en la seva ronda de contactes amb entitats de la societat civil.

Cuixart, que està empresonat, ho ha fet en una carta consultada per Europa Press, en la qual defensa que Òmnium és la "major entitat cívica cultural de l'Estat, amb més de 175.000 socis i 58 anys d'història".

"Tenim la responsabilitat de parlar amb tothom", per la qual cosa es posa a la disposició de Sánchez per poder-se reunir, també per exposar-li els avanços de la plataforma 'Som el 80%', que diu que defensa el diàleg sense exclusions.

També vol explicar-li "l'abast de l'afirmació 'Ho tornarem a fer', que reafirma la defensa dels drets fonamentals i de l'autodeterminació, segons ell.

Assegura que "la resolució democràtica del conflicte passa per l'empatia i vèncer així la por al diàleg", i remarca que el seu és un compromís honest i sincer amb la democràcia i l'exercici de la llibertat d'expressió, reunió i manifestació, per la qual cosa demana també derogar la coneguda com a 'Llei mordassa'.

Cuixart tanca la carta felicitant al president en funcions per aquesta iniciativa amb les entitats, i diu que està a l'espera de poder-ho saludar "de nou personalment".