Publicat 9/6/2019 12:02:22 +02:00CET

Cuixart (Òmnium) afirma que l'1-O està emparat en els drets fonamentals

Procés.- Cuixart sol·licita la seva posada en llibertat com demana el grup de treball de l'ONU sobre "detenció arbitrària"
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO - Archivo

BARCELONA, 9 juny (EUROPA PRESS) -

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha afirmat aquest diumenge que l'1-O està emparat per tres drets fonamentals: la llibertat de consciència, la llibertat d'expressió i la participació política.

En un article publicat a La Vanguardia i recollit per Europa Press, en què comenta que porta 600 dies empresonat, Cuixart qualifica l'1-O de "l'acte de desobediència civil més massiu d'Europa dels últims 30 anys".

També assenyala que les persones que van participar en el referèndum "no van renunciar als drets més elementals" davant la suspensió del Tribunal Constitucional.

Cuixart afirma que vincular l'1-O amb la violència o comparar-lo amb un cop d'estat "és tan escandalosament fals com deshonest".

Destaca que el Tribunal Suprem, que l'està jutjant, va crear doctrina sobre la desobediència civil amb la sentència 480/2009, que diu: "La desobediència civil pot ser concebuda com un mètode legítim de la dissidència enfront de l'Estat".