Cuixart exigeix a Sánchez que no "menyspreï" més les demandes de l'ONU sobre el seu alliberament

Publicat 27/11/2019 10:05:19CET
President d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha exigit al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, que no "menyspreï" més les demandes i posicionaments del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'ONU, que demana l'alliberament immediat de Cuixart, de l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sánchez, i del president d'ERC, Oriol Junqueras.

"Espanya se situa al nivell de països de dubtosa qualitat democràtica quan fa cas omís a les peticions d'organismes internacionals de drets humans", ha criticat, coincidint amb el final del termini de sis mesos que l'ONU va donar a l'Estat espanyol perquè informés sobre si havien atès a les seves recomanacions sobre l'alliberament dels líders empresonats, ha informat Òmnium aquest dimecres en un comunicat.

Cuixart considera que l'absència de resposta de Sánchez al Grup de Detencions Arbitràries de l'ONU incompleix la Declaració Universal dels Drets Humans i "atempta contra uns drets que afecten al conjunt de la ciutadania".

Ha lamentat que el Govern d'Espanya "no escolti els organismes internacionals de referència en drets humans, i que tampoc hagi mostrat interès en el que diu Amnistia Internacional", per la qual cosa ha reclamat a Sánchez que compleixi immediatament els posicionaments de l'ONU i d'Amnistia sobre el seu alliberament.

El president d'Òmnium ha recordat a Sánchez que els estats democràtics tenen l'obligació moral de complir amb les resolucions de l'ONU, i ha assegurat: "Cal que Espanya abandoni aquesta deriva antidemocràtica".

Contador