Cuixart demana al Parlament i a la Generalitat que vehiculin una resposta "ambiciosa" a la sentència

Publicat 31/10/2019 12:01:49CET
El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, arriba a l'Audiència Nacional per declarar.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 31 oct. (EUROPA PRESS) -

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat aquest dijous al Parlament i a la Generalitat que vehiculin de manera urgent una resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes, i que aquesta resposta sigui "transversal, coherent i ambiciosa".

En una carta --que ha escrit des de la presó de Lledoners (Barcelona)-- adreçada als seus socis i recollida per Europa Press, ha asseverat que la societat catalana ha estat sempre compromesa en la defensa de les seves institucions i que, per aquest motiu, "ningú no entendria" que no hi hagués una resposta.

Pel que fa a les mobilitzacions d'aquests dies, ha instat a mantenir la persistència i la creativitat, i evitar caure en la frustració, i ha avisat que la "repressió" continuarà perquè l'objectiu de l'Estat és retallar drets i llibertats.

"L'Estat continua criminalitzant el dret a la protesta, i ara, amb l'aval que suposa la sentència del Suprem, les seves actuacions i reaccions són més virulentes", ha afegit Cuixart.

Amb tot, ha assegurat que pensa cada dia en els detinguts i ferits d'aquests dies en les protestes, i ha emplaçat a convertir tots els empresonaments "en un motiu per no defallir en la lluita".