Cuixart critica les discrepàncies JxCat-ERC: "És una falta de sentit d'estat total"

Publicat 9/7/2019 12:14:20CET
El president d'Òmnium Cultural, Jordi  Cuixart, durant el seu interrogatori, en la setena jornada del judici del Porcés en el Tribunal Suprem.
SEÑAL DE TV DEL TRIBUNAL SUPREMO - Archivo

Descarta presentar la seva candidatura a la Presidència de la Generalitat

BARCELONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha criticat aquest dimarts que les discrepàncies entre JxCat i ERC per la governabilitat de la Diputació de Barcelona és "una falta de sentit d'estat total".

En una entrevista de Rac1 recollida per Europa Press, ha assenyalat que aquestes discrepàncies poden afectar la resposta del sobiranisme a la sentència del judici de l'1-O: "Si JxCat i ERC no es posen d'acord als ajuntaments i a la Diputació, com sabran què han de fer amb això?", en al·lusió a la sentència.

"Ens hem de donar suport i decidir junts. Crec això sí, en una mobilització constant però no permanent", ha afirmat Cuixart, que aposta perquè la resposta a la sentència vagi més enllà d'una manifestació i que aglutini el 80% de la societat.

També ha defensat que els partits polítics són necessaris perquè considera que l'alternativa és el totalitarisme, però ha demanat que entenguin "que són una part".

En aquest sentit, els ha advertit que entre el 2010 i 2015 la societat catalana "va fer saltar pels aires el sistema de partits, els hi tornarà a passar", i que poden perdre la Generalitat.

"Si no vigilen, poden perdre la Generalitat. Jo tinc molt clar que ara mateix soc més útil en la llarga mirada que en el regateig curt. I de vegades penso que per tornar a néixer cal morir abans. Què vull dir amb això? Doncs que no cal patir gaire si hi ha nous lideratges polítics", ha assegurat.

Cuixart ha descartat presentar una candidatura per a la Presidència de la Generalitat perquè vol ser president d'Òmnium i d'aquí a un temps tornar a la seva feina original, i ha considerat que ara té el suport de tots els sectors del sobiranisme perquè no és de cap partit: "Quan em faci d'un partit deixaré d'agradar a tothom".

ROSALÍA

El president d'Òmnium ha lloat la figura de la cantant Rosalía després de fer una cançó en català, la qual cosa veu "el millor que li ha passat a la llengua catalana en molt de temps".

Per a ell, aquesta cançó és "magistral, és una obra d'art", també pel missatge que els diners no són el més important que transmet la lletra, i considera que és tan important per al català com quan José Montilla va ser president de la Generalitat.