Publicat 04/05/2021 11:55

Cuixart avisa que Espanya s'haurà de preguntar què fer amb ell: "Eliminar-me? No poden"

Archivo - Arxiu - El president d'mnium Cultural, Jordi Cuixart.
Kike Rincón - Europa Press - Archivo

González Laya defensa a 'The New York Times' que "són polítics que han violat la llei"

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

El president d'mnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat aquest dimarts que arribar un moment en el qual Espanya haur de reflexionar i preguntar-se qu faran amb ell en el futur perqu fa tres anys i mig que el van empresonar pel procés independentista que va culminar amb l'1-O.

"Qu faran amb mi? Eliminar-me? No poden", ha subratllat en declaracions a 'The New York Times', el qual destaca en portada la situació de Cuixart amb un article titulat 'Els separatistes catalans es converteixen en un maldecap per a Espanya, fins i tot des de la presó'.

També ha reiterat que no demanar perdó, que ho tornaria a fer i que és Espanya la que "necessita canviar" perqu, al seu parer, el que vol és que ell i la resta de presos de l'1-O canvin els seus ideals.

El rotatiu assegura que per a les autoritats espanyoles Cuixart és "un criminal perillós, condemnat per sedició" juntament amb altres líders independentistes, mentre que per als seus partidaris i a ulls de molts pasos estrangers és un pres polític al cor d'Europa, precisa.

L'article també recull declaracions de la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, que rebutja que siguin presos polítics i assegura que es troben a la presó perqu són "polítics que han violat la llei".

A més, sosté que és un cas que va causar records dolorosos d'altres moviments independentistes i fa referncia als assassinats del grup terrorista ETA durant el conflicte basc, segons puntualitza el diari novaiorqus.

El text inclou declaracions de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que va estar al capdavant del Govern durant la jornada de l'1-O, en les quals defensa que aquesta situació representa "un cop dur" i recorda poques passades com ara la dictadura franquista, quan es perseguia oponents polítics, exposa.

També afegeix l'opinió de l'eurodiputat de Cs Jordi Cañas, contrari a la independncia, que assegura que no pot perdonar els líders independentistes perqu "han trencat la societat catalana", i que aix ha provocat que tingui amics amb qui ja no es parla des d'aleshores.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés