Publicat 11/1/2020 13:25:46 +01:00CET

Cuca Gamarra insta Sánchez a "trencar tot tipus de relació" amb Torra i exigeix un ple urgent per elegir un nou diputat

La diputada nacional del PP, Cuca Gamarra
EUROPA PRESS - Archivo

LOGRONYO, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

La sotssecretària de Política Social del PP, Cuca Gamarra, ha instat el president del Govern central, Pedro Sánchez, a "trencar tot tipus de relació" amb qui "ja no té dret a ostentar el títol del president dels catalans" i exigeix la "convocatòria immediata de ple al Parlament català" perquè prengui l'acta de diputat el que substituirà Quim Torra.

Cuca Gamarra ha fet aquestes declaracions a Logronyo després de les resolucions d'aquest divendres del Tribunal Suprem que mantenien la inhabilitació de Torra com a diputat, acordada per la Junta Electoral Central. Després d'això, ha explicat, "avui parlem de l'expresident Torra i de l'exdiputat Torra" i, per tant, "és urgent que es convoqui un ple perquè el nou diputat assumeixi la seva credencial".

"Si no se segueix aquest camí i no es convoca de manera immediata -ha reflexionat Gamarra- s'estaran situant al marge de la llei i el PP durà a terme totes les accions necessàries des del punt de vista judicial per imposar la legalitat". A més, ha continuat, "de no convocar-se, el president del Parlament català estarà incorrent en una conducta de prevaricació i Torra estarà duent a terme un delicte d'usurpació".

En aquest punt, Gamarra ha volgut també enviar un missatge a Pedro Sánchez perquè "dugui a terme les accions necessàries per a l'aplicació de l'execució de la sentència i les resolucions de la junta provincial de Barcelona per deixar sense efecte l'acta de Torra i emetre la credencial d'un nou diputat".

A més, "li demanem que no tingui cap reunió ni mantingui contactes amb qui ja no té la legitimitat perquè ja està inhabilitat". En aquest punt, ha continuat Gamarra, "Sánchez no pot en nom dels espanyols ni tractar amb aquell que ja és expresident ni dur a terme reunions amb persones que han estat condemnades i inhabilitades".

Tot perquè "qui no pot situar-se al marge de la llei és el president del Govern d'Espanya i té l'obligació d'instar al fet que es convoqui aquest ple així com l'obligació de trencar tot tipus de relacions amb qui ja no té dret a ostentar el títol de president dels catalans".

Amb les darreres resolucions, ha explicat Gamarra, "es ratifica el treball del PP en defensa de l'estat de dret amb un objectiu, l'execució de les sentències condemnatòries tant a Junqueras com a Torra que establien la inhabilitació".