Publicat 01/03/2021 16:21CET

El CTESC demana mantenir els espais per als més grans i joves després del decret de reconversió

Archivo - Una nena envia una carta a gent gran de Castellar del Vallès (Arxiu)
AYUNTAMIENTO DE CASTELLAR DEL VALLÈS - Archivo

BARCELONA, 1 mar� (EUROPA PRESS) -

El Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) ha defensat que es mantinguin els espais per a la gent gran, els joves i per a tots els grups d'edat després del Projecte de decret per reconvertir els casals de la gent gran i els casals cívics en equipaments comunitaris, que suposaria obrir-los a públics de diversos grups d'edat.

CTESC ha assenyalat a través d'un comunicat aquest dilluns que aquest tipus d'espais s'han de continuar proveïnt en la mateixa mesura, atès que funcionen com espais "imprescindibles" de socialització i lleure sans, en particular per a la joventut que té més dificultats per accedir a un lleure saludable, de proximitat i de qualitat.

El text que ha elaborat el CTESC també demana garantir els drets de les persones amb discapacitat i inclou referències explícites al compliment dels requisits d'accessibilitat universal de la legislació vigent, "concretament en relació amb els serveis, espais i activitats que es duen a terme als equipaments comunitaris".

A més, considera necessària una dotació pressupostària per enfortir l'associacionisme de totes les edats, les polítiques d'accés al lleure i les polítiques socioculturals destinades a tots els col·lectius.

El CTESC, així mateix, ha recomanat que s'estableixi que la Taula de persones participants es reuneixi amb caràcter ordinari quatre vegades a l'any i que el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya es reuneixi de manera extraordinària quan la convoqui el responsable de l'equipament "per iniciativa d'un 30% dels seus participants".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés