Publicat 11/1/2020 17:42:25 +01:00CET

La CSIF espera que el Govern central aprovi "de manera immediata" la pujada salarial dels funcionaris

El sindicat reclama un pla de xoc sobre plantilles i un nou acord salarial

MADRID, 11 gen. (EUROPA PRESS) -

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) espera que s'aprovi "de manera immediata" la pujada salarial dels empleats públics acordada del 2% i reclama abordar un pla de xoc sobre plantilles i un nou acord salarial.

La CSIF ha traslladat la seva felicitació a Carolina Darias, després que aquest dissabte s'hagi conegut que serà la nova ministra de Política Territorial i Funció Pública i li ha estès la mà davant la fragmentació del Parlament per impulsar les reformes.

CSIF espera que les polítiques en matèria d'Administracions Públiques "tornin al centre de les polítiques d'Estat" amb un pla de xoc sobre plantilles, perquè en els propers 10 anys es jubilaran 905.000 persones, i un nou acord per a la millora de l'ocupació pública i retribucions, atès que el vigent expira aquest any. Així mateix, ha reclamat que s'agilitin les ofertes de treball públic i que es convoquin les taules de negociació.

El sindicat ha ofert la seva col·laboració a la futura ministra per abordar les reformes que requereixen les administracions públiques, millorar els serveis públics i garantir "l'equitat i la igualtat d'oportunitats entre els ciutadans".