Publicat 30/10/2019 12:10:37CET

Cs vol que el Parlament condemni "la malversació de diners públics" de l'1-O

Ple del Parlament
EUROPA PRESS

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

Cs portarà al proper ple del Parlament una moció en què demana que la Cambra "condemni políticament la malversació de diners públics que es van utilitzar per sufragar el referèndum il·legal del 2017".

A més a més, insta el Govern a personar-se en la causa o causes que es derivin de la del procés independentista "per reclamar la devolució dels diners malversats", segons la moció, que ha consultat Europa Press.

Planteja que el Parlament insti el Govern a "comprometre's a no malversar ni desviar els diners de tots els catalans per a qualsevol activitat o fi il·legal", i a lluitar activament contra la corrupció a través d'un marc normatiu adequat.

També demana que la Cambra exigeixi al Govern complir amb la moció sobre "inacció social del Govern", fent una auditoria de la gestió de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (Dgaia) dels últims deu anys.

Aquesta moció es debatrà previsiblement en el proper ple del Parlament, previst per al dimarts 12 i el dimecres 13 de novembre, després de les eleccions generals que se celebraran el 10 de novembre.