Publicat 4/4/2019 17:23:55 +02:00CET

Cs vol que el Parlament condemni els "atacs violents" a les seus dels partits

Ple en el Parlament de Catalunya
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

Cs ha presentat una proposta de resolució a la Comissió d'Assumptes Institucionals (CAI) del Parlament que vol que la Cambra condemni "qualsevol tipus de violncia i, especialment, els últims atacs violents a les seus de partits polítics i als participants en manifestacions autoritzades reivindicats per Arran i els CDR".

La proposta, recollida per Europa Press, també demana al Govern i a la Conselleria d'Interior que "investigui aquests fets i en posi a disposició judicial els responsables".

A més, Cs vol que el Parlament declari que en democrcia ningú, cap grup, partit ni associació "té dret a fer servir la violncia, sense que hi hagi cap justificació per als seus autors i sense la possibilitat d'empara institucional ni d'impunitat per aquest exercici de la violncia".

En un comunicat, el portaveu del partit al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat als grups que defensin la proposta per contribuir a "mantenir la convivncia i evitar aprofundir en la divisió de la societat catalana".

Així, veu necessari que tots els grups donin suport a la iniciativa "davant la situació de confrontació social, econmica i institucional" que creu que viu Catalunya.