Publicat 17/12/2019 10:00:20 +01:00CET

Cs vol que la CCMA publiqui el seu pressupost desglossat i l'expliqui a la cambra

BARCELONA, 17 des. (EUROPA PRESS) -

Cs ha registrat una proposta de resolució al Parlament perquè la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) publiqui el seu pressupost desglossat i l'expliqui a la cambra, han explicat fonts del partit a Europa Press.

En la resolució, que es portarà a la comissió de control de la CCMA del Parlament, Cs demana que el Consell de Govern de la CCMA publiqui a l'espai de transparència el document del pressupost inicial anual i les seves entitats vinculades --és a dir, els diferents mitjans de comunicació que formen part de l'organisme, programes i productores, entre d'altres-- des de l'exercici del 2014 fins a l'actual.

També reclamen que aquest document es remeti al Parlament i que el Consell de Govern es comprometi a presentar, amb caràcter anual i abans de la seva aprovació, aquests comptes en una sessió específica en la comissió de control.

EXPOSICIÓ DE MOTIUS

L'exposició de motius qualifica TV3 de ser la televisió autonòmica més cara d'Espanya i critica que el seu pressupost públic "no es tradueix precisament en el gaudi d'uns mitjans políticament neutrals i de qualitat".

Així mateix, retreu que les dades sobre el pressupost de la CCMA es coneixen per informacions periodístiques, però "no perquè està complint ni amb la seva normativa específica ni amb les seves obligacions derivades de la normativa de transparència i bon govern".

Cs sosté que ni la Generalitat ni la CCMA publiquen al seu portal de transparència els pressupostos dels mitjans de comunicació públics desglossats per partides pressupostàries, cosa que considera "una vulneració dels estàndards legals de transparència i bon govern".