Publicat 30/6/2020 15:34:43 +02:00CET

Cs veu Vilallonga "extremista, supremacista i talibana" i preguntaran si ha pressionat TV3

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 30 juny (EUROPA PRESS) -

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha qualificat aquest dimarts d'"extremista, supremacista i talibana" la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, perquè ha assegurat que de vegades veu massa castellà a TV3, i ha afegit que preguntaran si ha demanat explicacions o pressionat la televisió pública per canviar-ho.

"Recordeu el nen que en una pel·lícula deia que de vegades veia morts? Viallonga, de vegaes, veu parlar massa castellà a TV3. És una vergonya el talibanisme cultural i el supremacisme lingüístic de Vilallonga, signant del manifest Koiné, que considera els castellanoparlants instruments involuntaris de colonització de la maligna Espanya", ha lamentat.

Per Carrizosa, és "penós" que la consellera rebutgi que en una sèrie que emet TV3 es parli català i castellà com passa en la societat catalana, i també ha criticat que Vilallonga hagi afirmat que ha donat un toc d'atenció al director del canal, Vicent Sanchis, i a la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, pel contingut que s'emet.

Així, el dirigent de Cs ha recalcat que demanaran que els donin informació de si això ha motivat algun tipus de pressió o petició d'explicació de la consellera a la televisió pública: "No permetrem que s'apropiïn de l'idioma català els nacionalistes extremistes que volen expulsar de la vida quotidiana els catalans".

"No deixarem la defensa d'aquest idioma, tampoc la del castellà, a cap força política radical. El català és de tots els catalans. I malament faríem si deixéssim aquesta defensa en gent extremista, supremacista i talibana com Viallonga", ha assegurat.

Contador