Publicat 3/4/2019 19:29:52 +02:00CET

Cs registra una queixa contra Costa al Parlament després de "censurar" Arrimadas en el ple

VÍDEO: Arrimadas a les noves conselleres catalanes Budó i Vilallonga: "Bienvenid
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 3 abr. (BARCELONA) -

Cs ha registrat un escrit de queixa a la Mesa del Parlament contra el vicepresident primer, Josep Costa, per "censurar" la intervenció de la líder de l'oposició, Inés Arrimadas, durant la seva intervenció en el ple d'aquest dimecres.

Insta el president del Parlament, Roger Torrent, al fet que "garanteixi que la funció institucional de moderació s'exerceixi conforme amb el que s'ha previst en el Reglament del Parlament, garantint la igualtat" dels diputats.

El document recull l'episodi d'aquest dimecres al matí en el qual s'ha produt una picabaralla durant una intervenció d'Arrimadas sobre el relleu de les conselleres de Presidncia i de Cultura, quan ha criticat uns articles "xenfobs" del president del Govern catal, Quim Torra.

Costa, que en aquest moment presidia el ple per l'absncia momentnia de Torrent, ha interrompit Arrimadas i li ha demanat "cortesia i respecte" després de la seva referncia als articles, la qual cosa ha generat una discussió entre els vicepresidents primer Josep Costa (JxCat) i segon, José María Espejo-Saavedra (Cs).

Davant d'aquesta interrupció, Espejo-Saavedra ha retret al vicepresident primer les seves interrupcions i que no detingués el temps d'intervenció d'Arrimadas, i Costa ha demanat l'ordre.

Espejo-Saavedra ha contestat demanant també l'ordre en considerar que estava actuant de manera parcial: "Li demano ordre a vost. Est actuant arbitrriament".

Després de la discussió, diversos diputats han demanat la paraula, i Costa s'ha negat a donar-la fins que ha acabat el torn d'Arrimadas.

Amb el retorn de Torrent al seu seient i en acabar Arrimadas, el president ha donat la paraula al portaveu de Cs, Carlos Carrizosa: "És intolerable que s'interrompi una oradora per recitar textos, articles de Torra. És una censura i una intromissió intolerable"; una queixa a la qual, de diferents maneres, s'hi han sumat els grups de PSC-Units, els comuns i el PP.

El document de Cs recollit per Europa Press constata que Arrimadas "només s'ha limitat a citar els escrits xenfobs que el senyor Torra ha escrit, i l'actuació del senyor Costa, demanant indegudament l'ordre, suposa una censura i una vulneració greu de la regulació sobre imparcialitat en l'ordenació dels debats parlamentaris".