Publicat 13/3/2019 12:55:21 +01:00CET

Cs recorda a Torra que "li queden hores" per treure els llaços dels edificis públics

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, es reune amb els represe
David Zorrakino - Europa Press

Veu difícil renovar rgans amb pes com el síndic de greuges abans de les generals

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha recordat aquest dimecres al president de la Generalitat, Quim Torra, que "li queden hores" per buidar els edificis públics de pancartes, banderes estelades i llaos grocs després de l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC).

"Estem esperant veure'l sortir al Palau de la Generalitat i despenjar la pancarta llueix a la plaa Sant Jaume", ha declarat als periodistes.

Si s'incompleix, instaran a la JEC i als tribunals, si fa falta, perqu inicin les accions pertinents fins que es compleixi la llei, perqu Catalunya no és un territori al marge de la vigncia de les lleis".

Ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent, per abordar la renovació de 106 crrecs vacants o amb el mandat caducat.

Carrizosa ha reconegut que la renovació d'aquests rgans és "complicada per l'actual clima difícil que existeix políticament a Catalunya" i assegura que no canviar perqu s'han reunit amb el president de la cambra.

"Auguro que seguirem amb les dificultats per fer aquestes renovacions", ha expressat en referncia en els crrecs en qu el pes polític pot influir en l'rgan; especialment, el nomenament d'un síndic de greuges.

Ha assegurat que la voluntat de Cs és renovar aquests rgans per ha advertit que no acceptaran que aquesta renovació "sigui una demostració de fora de la majoria fictícia independentista que tenen al Parlament".

SÍNDIC DE GREUGES

Sobre la renovació del síndic --Rafael Ribó ha finalitzat el seu mandat després de nou anys--, ha demanat a Torrent que faci arribar a la resta de grups "que proposin alguna persona que no estigui significada per la seva defensa del separatisme".

"Que tinguem per fi a Catalunya un síndic que no sigui el síndic del Govern ni el síndic del procés. Que sigui absolutament independent", ha defensat.

Carrizosa ha dit que hi ha hagut contactes amb altres grups i que Cs té alguns noms com a proposta per a aquests crrecs, encara que no els ha compartit amb la resta de partits, perqu la reunió amb Torrent és "el tret de sortida" a les negociacions.

Malgrat les dificultats, especialment en període preelectoral, el portaveu taronja ha explicat que ha coincidit amb Torrent en qu ser possible renovar aquells rgans que siguin assessors i no tinguin pes polític abans de les eleccions generals.