Publicat 29/11/2019 15:17:28 +01:00CET

Cs, PSC i PP critiquen el gag sobre els Mossos a Tv3 i la CCMA recorda que el programa es va disculpar

Saül Gordillo, Vicent Sanchis i Núria Llorach.
EUROPA PRESS

La formació taronja també critica el "publireportatge" sobre Tsunami Democràtic a '30 minuts'

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

Cs, PSC i PP han criticat aquest divendres el gag del programa d'humor 'Està passant' de Tv3 que es va referir a agents de Mossos d'Esquadra com "putos gossos", i la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, i el director de TVC, Vicent Sanchis, han recordat que el presentador de l'espai es va disculpar.

En la Comissió de Control a la CCMA en el Parlament, la diputada de CS Blanca Navarro ha assegurat que "humiliar les forces de seguretat no és humor", crítiques a les quals s'ha sumat el PP, i Daniel Serrano ha assenyalat que si la sàtira va dirigida a les mateixes persones deixa de ser humor.

El gag, sobre el qual la Fiscalia ha obert diligències d'investigació per un presumpte delicte d'injúries als cossos de seguretat, també ha estat reprovat pel PSC, i la diputada Beatriz Silva ha afirmat que és "molt greu", i ha negat que es pugui considerar una sàtira.

Llorach ha remarcat que el gag s'ha d'entendre en un context d'humor, ha demanat que no es confonguin els espais de sàtira amb els programes informatius, ha recordat que el programa "va reconèixer que es van equivocar" i ha llegit la disculpa que el presentador, Toni Soler, va fer en antena, una disculpa a la qual també s'ha referit Sanchis.

Davant la pregunta del PSC sobre la reserva de la cadena en els contractes dels programes amb productores, Llorach ha dit que la tenen però que "no hi ha motiu per rescindir cap dels contractes" actuals.

TSUNAMI DEMOCRÀTIC

El diputat de Cs Nacho Martín ha criticat el, segons ell, "publireportatge" del '30 minuts' sobre Tsunami Democràtic, que ha considerat un panegíric, i Llorach li ha contestat que els professionals de TVC van considerar d'interès informatiu posar llum a les preguntes sobre l'organització, en un espai al qual van destinar tres equips, que va entrevistar dos integrants i experts de diferents àmbits i que va aconseguir una gran audiència.

També ha criticat l'entrevista que el programa 'Preguntes Freqüents (Faqs)' va fer al coordinador general d'EH Bildu, Arnaldo Otegi, al que el director de TVC li ha recordat que el polític ja ha complert condemna i va al programa pel seu interès polític i social, i ha lamentat la presència d'Arran en un debat al mateix programa, a la qual ha acusat de practicar "terrorisme de baixa intensitat als carrers".

El diputat de Cs Martín Barra també ha criticat el tractament de Tv3 a l'informe d'Amnistia Internacional sobre el judici de l'1-O perquè "només veu el que li interessa", al que Sanchis ha dit que la informació va ser adequada i ajustada als fets.