Publicat 26/8/2020 17:09:06 +02:00CET

Cs proposa plans municipals per frenar l'ocupació il·legal de manera "més eficaç"

BARCELONA, 26 ago. (EUROPA PRESS) -

Cs presentarà una moció als ajuntaments catalans en els que té representació per reforçar el paper i les competències dels consistoris amb l'objectiu de frenar l'ocupació il·legal d'habitatges a través de l'elaboració de plans municipals que permetin resoldre la problemàtica de forma "més eficaç".

En un comunicat aquest dimecres, la formació taronja ha anunciat que també proposarà mesures que permetin assegurar la devolució dels immobles ocupats il·legalment als seus legítims propietaris, "per la qual cosa es posarà a la seva disposició assessorament i orientació jurídica".

Entre altres mesures recollides en la moció, es contempla l'elaboració d'un cens en el qual s'indiqui si el tipus d'ocupació "és per finalitats delictives o per necessitat", i que permeti fer un seguiment de la mateixa.

Així, Cs instarà a "reforçar la presència policial i el patrullaje preventiu" a les zones afectades, a més d'impulsar la creació d'una unitat de Policia Local destinada a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o susceptibles de ser-ho.

Per la seva banda, el responsable adjunt d'Acció Institucional de Cs a Catalunya, Dimas Gragera, ha assegurat que les ocupacions estan augmentant i "provocant problemes greus de convivència", i ha remarcat la importància de recolzar a l'administració local per ser la més propera als ciutadans.

Contador