Publicat 29/1/2019 15:54:48 +01:00CET

Cs proposa una llei del Síndic de Greuges que en reguli la jubilació i la independncia política

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha anunciat que han proposat al Parlament aprovar una llei sobre el Síndic de Greuges per regular-ne la jubilació, una independncia més gran de la política i una exigncia de formació específica sobre l'administració pública i el dret.

En roda de premsa aquest dimarts, ha especificat que aix impediria que el síndic, "per manca de consens al Parlament, es perpetu eternament en el crrec", i ha proposat que siguin els seus adjunts els qui, quan arribi el moment de la destitució, duguin a terme les seves funcions fins que es produeixi el canvi.

Ha defensat que tingui més independncia i que estigui més desvinculat de la política, sense poder exercir de síndic havent ocupat un crrec polític cinc anys abans del nomenament.

Carrizosa ha acusat l'actual síndic, Rafael Ribó, de formar part de "comits de direcció que van dur a terme el cop a la democrcia" --en referncia als comits d'organització de l'1-O-- i de no parlar de la vulneració de drets a partir del 6 i 7 de setembre del 2017, segons ell.

D'altra banda, el portaveu de Cs ha recordat que van demanar informació al Govern sobre les visites dels seus membres als presos independentistes, i que els van negar aquesta informació, per ha destacat que han recorregut a la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública.

Aquesta comissió ha ems un informe, que s'ha tractat aquest dimarts a la Mesa del Parlament, que ha decidit comunicar-ho al Govern, perqu pugui proporcionar-los la informació.

ELECCIONS

Preguntat per una possible convocatria electoral si no s'aprovessin els Pressupostos Generals de l'Estat, ha respost que no creu que el Govern central anunci aquesta mesura "si no tinguessin mig pactats els pressupostos a les presons i amb els vots del populisme i el separatisme".

Ha demanat al president Pedro Sánchez que convoqui les eleccions que va prometre després de la moció de censura i "no fer dependre la seva continutat dels pactes amb el populisme i el separatisme".