Publicat 14/6/2020 10:59:48 +02:00CET

Cs proposa ERC condemnar en el Parlament expressions "racistes i supremacistas" de Torra

Els diputats de Ciudadanos, entre ells Lorena Roldán i Carlos Carrizosa, aixequen les mans durant el ple extraordinari en el Parlament de Catalunya després de la decisió de la Junta Electoral a 4 de gener de 2020
Pau Venteo - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 14 juny (EUROPA PRESS) -

Cs presentarà una esmena a una moció d'ERC en el Parlament sobre racisme, en la qual el partit taronja demana que la Cambra catalana condemni "per racistes i supremacistas les expressions insultantes, ofensives i discriminatòries" que el president de la Generalitat, Quim Torra, va escriure en un article abans de ser nomenat cap de l'Executiu català.

L'esmena, a la qual ha tingut accés Europa Press, es refereix als articles que Torra havia publicat anys abans de ser president i que, quan va ser nomenat, van provocar una polèmica, ja que alguns partits, com Cs, el van acusar de "racista".

En un d'ells, titulat 'La llengua i els bèsties', Torra afirmava: "Ara mires al teu país i tornes a veure parlar a les bèsties (...) bèsties amb forma humana que igualment supuran odi. Un odi pertorbat, nauseabund, com de dentadura postissa amb floridura, contra tot el que representa la llengua" catalana.

Així, Cs proposa ERC introduir aquesta esmena en la seva moció i, si els republicans l'accepten, el Parlament votarà si condemna o no "per racistes i supremacistas" aquestes expressions del president de la Generalitat, encara que previsiblement ERC ho rebutjarà.

La moció, que es votarà en el ple de la setmana vinent, demana al Govern reclamar al Govern la regularització de les 150.000 persones en situació irregular a Catalunya i de les més de 600.000 persones en el conjunt d'Espanya.

També s'insta a reconèixer les capacitats professionals de les persones migradas residents al territori espanyol, així com a facilitar l'homologació de títols perquè aquestes persones puguin desenvolupar-se professionalment, i reclama que el Parlament expressi la seva "preocupació davant l'auge d'actituds xenòfobes i l'augment del discurs d'odi dirigit cap a persones migradas i racializadas encoratjades per partits d'extrema dreta".

Contador