Cs presenta una llei en el Parlament sobre seguretat en parcs i àrees infantils

Parc infantil
CHANGE - Archivo
Publicat 21/6/2018 15:34:39CET

BARCELONA, 21 Jun. (EUROPA PRESS) -

El grup d'Cs en el Parlament ha registrat aquest dilluns una proposició de llei d'accessibilitat i seguretat als parcs i els àrees infantils que cerca concretar la normativa vigent, "excessivament abstracta i bàsicament formada per principis i drets".

En l'escrit, consultat per Europa Press, és detalla la necessitat que veu la formació taronja d'emparar a través de la llei el dret dels menors amb discapacitat a l'accés i gaudi d'aquestes àrees.

En aquest capítol, Cs vol regular l'accés individual als elements de joc susceptibles de ser utilitzats per menors amb alguna discapacitat, que "hauran d'estar dissenyats de manera que puguin ser utilitzats, en la mesura del possible, pel nom més alt de menors".

També planteja que els parcs integrin possibilitats de joc adaptades per a menors amb discapacitat, i que aquests elements estiguin integrats a la zona amb la resta perquè el parc infantil "sigui un lloc inclusiu on els menors amb i sense discapacitat puguin jugar junts".

Quant a on han de col·locar-s'aquests parcs, la proposta exigeix als administracions competents tenir en compte els cingles per a la integritat física i salut dels usuaris: "Hauran de considerar-se cingles específics l'elevada contaminació atmosfèrica i acústica".

El text prohibeix l'accés d'animals, a excepció dels gossos guia, i regula i delimita l'ús de bicicletes i patinets i altres elements de joc "la velocitat del qual sigui susceptible d'ocasionar danys personals", limitant el seu ús a zones restringides.

MAJORS D'EDAT

La proposició de llei també regula aspectes com la senyalització, els protocols de prevenció i emergències, i el deure de supervisió i conducta dels majors d'edat acompanyants.

Sobre aquest últim, estableix que aquests adults s'abstindran de fer ús dels elements de jocs específicament destinats per a menors d'edat i la seva obligació de comunicar als autoritats qualsevol indici de maltractament a menors.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.