Publicat 19/8/2019 18:24:27 +02:00CET

Cs pregunta a Budó pel finançament i les teories "conspiranoiques" de l'INH

La diputada de Cs al Parlament Sonia Sierra.
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

La diputada de Cs al Parlament Sonia Sierra ha presentat aquest dilluns una bateria de preguntes a la consellera de Presidència, Meritxell Budó, sobre el finançament i "les teories conspiranoiques i sense cap rigor científic" de l'Institut Nova Història (INH), així com una proposta de resolució per instar el Govern català a no sufragar ni difondre les seves activitats.

En un comunicat, assegura que l'INH està compost per "pseudohistoriadors convençuts que la història està tergiversada i és fruit d'una censura que oculta que, en realitat, una gran quantitat de personatges rellevants són catalans", com Cristòfor Colom, Miguel de Cervantes o Leonardo da Vinci.

Segons Sierra, Jordi Bilbeny, una de les cares més visibles de l'INH, té la tesi doctoral paralitzada "perquè cap catedràtic avala els seus disbarats".

Per a la diputada de Cs, TV3 hauria d'atendre a l'interès general "i no difondre supòsits documentals pseudohistòrics", i ha acusat el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, de signar textos de suport a les teories de Bilbeny.

En la seva opinió, les teories de Bilbeny deixen entreveure "supremacisme", i ha demanat al Govern que destini recursos a donar suport a investigacions arqueològiques i historiogràfiques serioses.