Publicat 12/4/2019 11:22:09 +02:00CET

Cs porta a la Junta Electoral un reportatge de TV3 sobre els familiars dels presos independentistes

28A.- Cs denuncia ante la JEC un reportaje de TV3 sobre familiares de los presos independentistas
@ELSMATINS

Arrimadas vol governar amb el PP i espera no necessitar "cap vot més" d'altres partits

BARCELONA, 12 abr. (EUROPA PRESS) -

La líder de Cs a Catalunya i candidata per Barcelona en les eleccions generals, Inés Arrimadas, ha anunciat aquest divendres que el seu partit ha presentat un recurs davant la Junta Electoral Provincial de Barcelona contra un reportatge que va emetre TV3 aquest dimarts sobre els familiars dels presos independentistes.

En una entrevista de TV3 que ha recollit Europa Press, ha criticat aquest reportatge del programa 'Sense Ficció' perqu el considera un "publireportatge dels candidats independentistes i dels familiars dels candidats" de JxCat i ERC en les eleccions generals.

En el recurs, al qual ha tingut accés Europa Press, Cs considera que el programa "va tenir un carcter clarament partidista, electoralista i obertament identificable" amb les candidatures de JxCat i ERC, de manera que hi veuen una vulneració del principi de neutralitat i garantia del pluralisme polític.

Segons Cs, el reportatge exclou la resta de candidatures electorals i per aix solliciten a la Junta Electoral que estableixi mesures compensatries a favor de les candidatures perjudicades i que imposi un expedient sancionador a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per "la infracció dels principis legals que han d'imperar en garantia d'una concurrncia electoral lliure i igualitria".

Arrimadas ha qualificat TV3 de ser "una mquina de manipulació i d'incitació a l'odi", per la qual cosa ha proms que, si Cs arriba al Govern espanyol després de les eleccions, intervindr la televisió pública catalana.

APLICAR EL 155

També ha assegurat que l'aplicació immediata del 155 a Catalunya formar part del programa electoral de Cs que presentaran els propers dies, perqu creu que actualment es donen les condicions per fer-ho.

Considera que aix és necessari per "defensar els drets dels catalans que s'estan vulnerant cada dia" i ho ha exemplificat amb l'adoctrinament que veu a l'escola catalana, l'obertura de delegacions de la Generalitat a l'exterior i la utilització dels Mossos d'Esquadra com una policia política.

La candidata del partit taronja ha defensat que "perqu arribi la llibertat i la democrcia a Catalunya, Cs ha de governar a Espanya", perqu, segons ella, quan han governat el PP i el PSOE no han defensat prou els catalans no independentistes.

"La nostra intenció és no deixar mai més els constitucionalistes abandonats", i ha destacat que aix només passar si governa Cs.

PACTES POSTELECTORALS

Sobre els possibles pactes postelectorals, Arrimadas ha insistit que no pactaran ni formaran govern amb el PSOE del president del Govern central, Pedro Sánchez: "No podem pactar amb un senyor que ens ha venut el separatisme i s'ha podemitzat en les mesures econmiques".

Ha argumentat que Sánchez vol continuar a La Moncloa a qualsevol preu pactant amb qui sigui, per la qual cosa el considera un "perill públic" i ha alertat de les conseqüncies que pot tenir un govern amb Podemos en l'economia espanyola.

Per aix, ha afirmat que Cs vol governar amb el PP perqu creu que aquest és el seu govern ideal: "Un Govern d'Albert Rivera i el PP pot ser la millor opció per a Espanya".

En ser preguntada per si obre la possibilitat de pactar amb Vox, no ho ha volgut concretar, encara que ha dit que espera que "no calgui cap vot més" d'altres partits perqu Cs i PP formin govern.

Així, ha reivindicat que cada vot de Cs servir "per tombar Sánchez, el separatisme i Podemos, i perqu hi hagi un Govern liderat per Albert Rivera amb la m estesa" al PP.

PROPOSTES ECONMIQUES

Arrimadas ha repassat algunes de les propostes econmiques i socials que porta Cs en el programa electoral, com ara mesures per als autnoms, un pacte nacional per a l'educació i plantejar la garantia de les pensions a llarg termini fomentant la natalitat i eliminant la "precarietat i temporalitat" del mercat laboral.

A més, ha rebutjat baixar el Salari Mínim Interprofessional (SMI) perqu "al mercat de treball se li ha de donar estabilitat i seguretat jurídica", encara que ha advocat per impulsar mesures per ajudar els empresaris que amb la pujada del SMI a 900 euros estan tenint dificultats per pagar les nmines.