Cs insta Sassoli a revocar la decisió sobre Junqueras, Puigdemont i Comín

Actualitzat 7/1/2020 11:59:37 CET
18 December 2019, France, Strasbourg: David Sassoli, President of the European Parliament, speaks during an European Parliament plenary session. Photo: Philipp von Ditfurth/dpa
Philipp von Ditfurth/dpa

BRUSSEL·LES, 7 gen. (EUROPA PRESS) -

La delegació de Cs al Parlament Europeu ha remès aquest dimarts una carta al president de la institució, David Sassoli, en què insta l'italià a revocar "immediatament" la decisió de reconèixer Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín com a eurodiputats perquè és una decisió que parteix "d'errors jurídics greus".

L'escrit s'adreça a Sassoli "des del màxim respecte i consideració institucional" i subratlla que el "prestigi" i "saber fer" de les institucions "es mesura en la capacitat d'actuar amb prudència, objectivitat i respecte als procediments en moments crítics".

"Tenim la certesa que existeixen arguments jurídics de pes per, com a mínim, esperar a conèixer les decisions dels òrgans judicials competents (...) abans d'adoptar una decisió els efectes de la qual seran irreparables i greument nocius, tant per al nostre estat de dret i la necessària certesa en el marc jurídic europeu com per a la imatge d'aquesta cambra", argumenta la missiva.

Pel que fa al líder d'ERC, Cs recorda a Sassoli que la JEC va resoldre que "no pot ser legalment reconegut" eurodiputat en un dictamen que "es basa en l'estricta aplicació de l'article 6.2 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General".

En relació amb Puigdemont i Comín, la formació taronja recorda que va enviar a final de desembre al president de l'Eurocambra un informe jurídic que detalla "les raons legals per les quals aquestes dues persones no poden considerar-se diputats de ple dret".

Es basa en què la sentència de la Justícia europea sobre la immunitat de Junqueras "no elimina la necessitat a les autoritats nacionals de notificar al Parlament Europeu els diputats electes de l'estat membre en qüestió" perquè la institució comunitària "comprovi les credencials dels interessats".

"Aquestes credencials no han estat remeses i, per tant, els interessats no poden ser reconeguts com a diputats", remarca la carta, que també destaca que això és "important perquè aquestes dues persones podrien concórrer causes d'incompatibilitat" per la seva condició de membres del Parlament de Catalunya.

Finalment, Cs insisteix que el TJUE té oberts els tràmits per resoldre sobre les mesures cautelars que van sol·licitar Puigdemont i Comín sobre la seva "pretensió" d'adquirir la condició d'eurodiputats de "ple dret", per la qual cosa la decisió de l'Eurocambra "priva" aquest tribunal "de la capacitat d'emetre una decisió vinculant".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Mig miler de pensionistes protesten davant del Banc d'Espanya: "No tenen vergonya"

 2. 2

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

 3. 3

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 4. 4

  El TC demana a la Fiscalia que actuï contra Torrent per les propostes d'autodeterminació

 5. 5

  Barcelona obre els dos primers quioscs en desús gestionats per la cooperativa Diverscoop

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista