Cs exigeix per escrit a Torrent que retiri l'escó de Torra de manera "immediata"

Publicat 13/1/2020 16:54:02CET
El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, i la líder del partit a Catalunya, Lorena Roldán.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Demana a la Mesa començar el procediment per elegir un nou president

BARCELONA, 13 gen. (EUROPA PRESS) -

Cs ha registrat aquest dilluns un escrit adreçat a la Mesa del Parlament i al president de la cambra, Roger Torrent, en el qual li exigeixen retirar l'escó al president de la Generalitat, Quim Torra, de manera "immediata" després que la Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona declarés divendres vacant l'escó del cap de l'executiu al Parlament.

El document, que ha recollit Europa Press, demana "complir immediatament, íntegrament i degudament" la decisió de la JEP i fer efectiva la pèrdua de condició de diputat al cap de l'executiu català.

En aquest sentit, demana que Torrent i la Mesa li retirin l'escó, ordenin publicar-ho en el Butlletí Oficial del Parlament (Bopc) i comuniquin al ple "la modificació de la composició que ha comportat la pèrdua de la condició de diputat del senyor Torra".

El partit taronja també reclama que "s'organitzi l'acte de presa de possessió" de Ferran Mascarell com a nou diputat que ha de substituir Torra, perquè la JEP va dir en la seva resolució que s'han d'expedir les seves credencials, perquè és el següent de la llista electoral de JxCat.

De la mateixa manera, l'escrit exigeix declarar la nul·litat de les decisions que ha adoptat el Parlament des que Torra va ser inhabilitat com a diputat per la Junta Electoral Central (JEC) el 3 de gener, per la qual cosa creu que s'hauria d'anul·lar el ple extraordinari que es va celebrar el dissabte 4 en el qual la cambra va ratificar Torra com a president de la Generalitat.

El partit que lidera Lorena Roldán considera que des d'aquell dia Torra està "usurpant" les funcions de diputat i president de la Generalitat, i argumenta que la pèrdua de condició de diputat suposa la pèrdua de condició com a president, per la qual cosa Cs exigeix a la Mesa que comuniqui la vacant de la presidència de la Generalitat i iniciar el procediment per elegir un nou president.

Contador