Actualitzat 14/5/2020 14:51:36 +00:00 CET

Roldán (Cs) demana avaluar l'estat d'alarma quan passin els 15 dies

La líder de Cs, Lorena Roldán
CS

Ha cridat a seguir uns criteris tècnics i de salut pública, que siguin en benefici de la ciutadania

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha contemplat que una vegada transcorrin els 15 dies de pròrroga de l'estat d'alarma, s'haurà d'estudiar la situació, d'acord amb els criteris tècnics i de sanitat, per avaluar si s'està preparat per sortir, i ha fet una crida a garantir la seguretat després del sacrifici de la ciutadania

"Cal avaluar i valorar si estem preparats per sortir o no d'aquest estat d'alarma que intenta evitar els contagis. Quan tinguem més dades veurem si és convenient sortir o no, sempre que sigui el més convenient per a la ciutadania", ha dit aquest dijous en roda de premsa telemàtica.

Ha apuntat que, de moment, la formació no ha rebut cap proposta del Govern per a una eventual cinquena pròrroga de l'estat d'alarma, i ha assegurat que el suport que ha donat Cs "era puntual per 15 dies" i que gràcies a les negociacions s'ha aconseguit desvincular els ERTE de l'estat d'alarma.

Així mateix, ha lamentat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi reafirmat aquest dijous --dia en què es compleixen dos anys de la seva investidura-- el seu compromís amb la independència de Catalunya, i ha subratllat que "només des de la unió i la lleialtat" es podrà superar la pandèmia.

Ha reiterat que la seva formació té la mà estesa per arribar a decisions consensuades en benefici de la ciutadania, i ha insistit en la celebració d'un ple monogràfic en el Parlament per abordar la crisi econòmica i social: "Estem simplement en la punta de l''iceberg' i el pitjor està per arribar".

Preguntada per la reunió que va mantenir aquest dimecres amb la consellera d'empresa, Àngels Chacón, Roldán ha celebrat que s'hagin pogut "aparcar les discrepàncies polítiques" i compartir una bateria de propostes en l'àmbit comercial, industrial, turístic i del coneixement per treballar conjuntament en el rescat dels sectors més afectats.

ELS NENS: DELS MÉS VULNERABLES

Roldán ha lamentat que la pobresa infantil pugui veure's agreujada a causa del Covid-19 i urgeix a abordar mesures en aquest sentit en el ple monogràfic: "Els nens són un dels col·lectius més vulnerables. Hi ha cases on no ha entrat encara un euro i famílies que ho estan passant realment malament".

Assegura que des de Cs ja venien criticant des de feia anys les dificultats per les quals estava passant Catalunya en aquest sentit, amb un de cada quatre nens en situació de pobresa: "És una llosa. Com a societat avançada no ens ho podem permetre. Crec que que aquests problemes són els que ens haurien de treure la son als representants públics".

Contador