Publicat 4/10/2019 14:04:38 +02:00CET

Cs denuncia Torra davant la Fiscalia per "possible vinculació" amb els CDR detinguts

Edmundo Bal i Carlos Carrizosa (Cs) amb la denúncia contra Torra presentada a la Fiscalia del TSJC
EUROPA PRESS

BARCELONA, 4 oct. (EUROPA PRESS) -

Cs ha interposat aquest divendres una denúncia contra el president del Govern, Quim Torra, "per la seva possible vinculació amb els comandos dels CDR que han estat detinguts" i induir, justificar i promoure la independència de Catalunya, segons el text.

L'han entregat a la Fiscalia Superior de Catalunya, ha explicat el portaveu adjunt de Cs al Congrés, Edmundo Bal, juntament amb el president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, en declaracions als mitjans en sortir de la seu després de presentar la denúncia.

Bal ha destacat que hi ha informacions que assenyalen una possible relació entre Torra i els CDR detinguts, motiu pel qual demana que s'investigui i que es decreti el secret de les actuacions per evitar que puguin entorpir les investigacions de l'Audiència Nacional, amb la qual planteja que es col·labori.

En el text que han presentat davant la Fiscalia, consultat per Europa Press, Cs denuncia Torra per "induir, justificar i promoure la forçada separació de Catalunya de la resta d'Espanya al marge del més mínim respecte per l'ordenament jurídic constitucional i assumint vies de fet que inclourien actuacions violentes".

Han inclòs informacions que consideren reveladores en la denúncia --com convocatòries d'actes, missatges a Twitter i notícies de mitjans de comunicació--, en què Cs sosté que Torra "ha avalat amb les seves proclames explícites els actes que van cometre grups violents pertanyents als CDR".

Sosté que Torra ha aprofitat la seva condició per "facilitar i donar suport a actes subversius, fins i tot de naturalesa violenta i terrorista, per grups radicals organitzats", amb l'objectiu d'aconseguir la separació de Catalunya de la resta d'Espanya, que és la seva fi criminal última, segons el text.

A més, assegura que "l'enaltiment de persones en situació de presó preventiva per delictes de terrorisme que públicament, notòriament i intencionadament fa el senyor Torra seria plenament subsumible en els tipus que penen les conductes feridores amb les víctimes de terrorisme".

Bal ha recordat que Cs va presentar fa mesos una querella davant el Tribunal Superior de Justícia de catalunya (TSJC) contra Torra però que es va arxivar perquè el tribunal no va trobar cap relació de causalitat entre les declaracions del president i accions "violentes", i ha sostingut que els fets que han tingut lloc aquestes setmanes poden fonamentar aquesta relació.