Publicat 26/3/2019 14:38:45 +01:00CET

Cs denuncia el Govern per mantenir un llaç groc a la delegació de Londres

28A.- Cs Denúncia Al Govern Per Mantenir Un Lla Groc En La seva Delegació En El
EUROPA PRESS

No tramitar la denúncia pel lla al Pati dels Tarongers en haver-se despenjat

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha anunciat aquest dimarts que el partit est tramitant una denúncia davant la Junta Electoral Central (JEC) contra el Govern per mantenir un lla groc a la Delegació de la Generalitat a Londres.

En roda de premsa, ha assegurat que aquesta delegació "segueix lluint a l'exterior un símbol partidista i, per tant, trenca la neutralitat dels edificis públics", de manera que portaran el cas a la JEC de la mateixa manera que ho van fer amb els llaos a la faana de la Generalitat.

Cs no tramitar la denúncia que va anunciar aquest dilluns contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per mantenir un lla groc al Pati dels Tarongers, a l'interior de la Generalitat, perqu aquest dimarts s'ha despenjat.

No obstant aix, ha advertit que s'haur d'incloure en la investigació per presumpta desobedincia contra Torra perqu considera que haver mantingut aquest lla fins dilluns corrobora "la seva conducta deliberadament rebel a incomplir amb les seves obligacions".

"Farem all que el Govern de Pedro Sánchez no fa: exigir que es compleixi la llei i que hi hagi unes eleccions democrtiques i netes", ha insistit.

Sobre que el Tribunal Suprem hagi rebutjat la petició de Torra de suspendre l'acord de la JEC per retirar els llaos, ha sostingut que el Govern pretenia guanyar temps per "al final es demostra que no tenen raó i que una vegada i una altra la Generalitat perd als tribunals".

En aquest sentit, ha acusat el Govern d'intentar guanyar el que perd als tribunals "apellant al carrer" i ha defensat que en un estat de dret s'ha de complir el que dictaminin els jutges.

DESPESA A L'EXTERIOR

El portaveu de Cs també s'ha referit a la notícia del diari 'Abc' que afirma que la Generalitat ha gastat 421 milions d'euros en acció exterior entre el 2011 i 2017.

Per a ell, aquesta despesa confirma el que Cs ha estat alertant aquests darrers anys i ha assegurat que demostra "que amb el procés s'ha organitzat una veritable banda organitzada per malversar els diners dels catalans i desviar-los al procés".