Cs demana que Torra comparegui al Parlament per haver encoratjat la "via violenta"

Publicat 28/11/2019 15:14:34CET
La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán.
EUROPA PRESS

BARCELONA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha registrat aquest dijous la petició de compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, per haver encoratjat, defensat i difos, a través de les seves xarxes socials, "estratègies de ruptura de la convivència pacífica civil entre ciutadans com a via violenta de persecució de la separació unilateral forçada" de Catalunya de la resta d'Espanya.

Així ho recull en la petició de compareixença, a la qual ha tingut accés Europa Press, després que Torra hagi demanat a l'independentisme "que escolti atentament" unes reflexions de l'escriptor Paul Engler que aconsella més polarització i alts nivells de sacrificis als catalans si volen obtenir la independència.

El president ha penjat al seu compte de Twitter una entrevista de Vilaweb a Engler, que ha escrit el llibre 'Manual de desobediència civil' (Saldonar Edicions) amb el títol 'Si els catalans voleu guanyar heu de polaritzar molt més, escalar molt més, i acceptar alts nivells de sacrificis'.

Per Roldán, Torra ha de donar explicacions "per aquesta intolerable cridada la revolta i a l'enfrontament entre catalans" quan, al seu parer, ja ha fet prou mal a la convivència entre catalans i la imatge de la Presidència de la Generalitat.

"Torra ha aplaudit presumptes terroristes, ha refusat aclarir la seva vinculació amb aquells que planejaven atemptar Catalunya, ha anat a tallar carreteres amb cotxe oficial i ha ovacionat i donat les gràcies als violents que han sembrat el caos causant greus perjudicis econòmics i socials a la nostra terra, ha assegurat.