Publicat 29/10/2019 11:07:14CET

Cs demana suport als parlaments europeus davant l'"abús de poder" de l'independentisme

La portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya, Lorena Roldán (centre).
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

Els membres de la Mesa del Parlament de Cs han enviat una carta als parlaments de tots els Estats membre de la UE en què els demana suport i solidaritat amb els catalans que pateixen "l'ús abusiu i il·legítim de poder" que duen a terme els independentistes a Catalunya.

"Els demanem el seu suport i la seva solidaritat amb els milions de catalans que estan patint aquest abús i amb el conjunt d'espanyols, que veuen amenaçades les seves institucions democràtiques i la seva Constitució. Sabem que Europa estarà al costat d'Espanya en aquesta defensa dels nostres valors comuns", destaquen en la missiva a la qual ha tingut accés Europa Press, en què recorden que van ser el partit més votat en les últimes eleccions catalanes.

En la carta, que també ha estat enviada als parlaments autonòmics espanyols i a personalitats relacionades amb la defensa de drets humans, argumenten que volen ser la veu "d'una majoria de catalans que no comparteixen la deriva nacionalista i radical que ha emprès la minoria independentista" que governa a Catalunya, i defensen la sentència del Tribunal Suprem (TS) contra els líders independentistes empresonats.

Per a Cs, la sentència és "la millor mostra de la fortalesa i determinació de les institucions democràtiques espanyoles davant dels qui, fent un ús abusiu i il·legítim del poder que ostentaven a Catalunya, van provar de soscavar la legalitat i imposar a la societat el seu projecte polític ignorant deliberadament l'estat de dret i els qui, en democràcia, són els seus màxims garants: els jutges i tribunals independents".

Per això, donen suport a la decisió del TS després d'un procés judicial que, al seu parer, es va dur a terme amb totes les garanties democràtiques i màxima transparència, i afegeixen: "Dins de la llei, tot és possible. Fora de la llei, només hi ha el caos i la imposició del més fort".

També traslladen la seva preocupació per la violència d'aquestes dues últimes setmanes a diversos municipis de Catalunya, episodis que el Govern ha decidit "justificar i fins i tot encoratjar, deixant de banda una immensa majoria de catalans que se sent abandonada pels seus governants davant del fanatisme i l'odi que s'apodera de l'espai públic i pretén obligar tots els catalans a sumar-se a la seva causa, per la força si cal".

"El precedent d'uns líders obstinats a mobilitzar grans masses en contra d'una decisió judicial i a soscavar l'estat de dret és altament perillós, no només per a Espanya, sinó per a tot Europa", conclouen.