Publicat 07/10/2020 17:57CET

Cs demana reconèixer els CAP com "centres d'especial rellevància" amb atenció diferenciada

Parlament de Catalunya (Arxiu)
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 7 oct. (EUROPA PRESS) -

El Grup de Ciutadans al Parlament ha registrat aquest dimecres una proposta de resolució en la qual demana a la cambra catalana que insti el Govern a considerar els centres d'atenció primària (CAP) com "centres d'especial rellevància" i establir protocols d'atenció diferenciats.

En el text de la proposta, recollit per Europa Press, el partit taronja ha demanat constatar la importància dels CAP tant en el seguiment de la pandèmia, com en l'atenció sanitària en general, per la qual cosa demana establir circuits "diferenciats per a cadascuna d'aquestes finalitats".

En aquest sentit, també han demanat que es reforcin les plantilles dels CAP per poder cobrir per circuits separats l'atenció sanitària general, "incloent tot el que ha quedat pendent d'atenció, i l'atenció específica derivada de la covid-19 i les activitats de prevenció i promoció de la salut comunitàries".

D'altra banda, han sol·licitat recuperar tots els centres d'atenció especialitzada (CAU), i també serveis d'atenció primària (CAP, consultoris locals, unitats de suport i serveis d'atenció continuada) que van tancar o van reduir l'activitat a causa de la pandèmia, "amb les mateixes plantilles i els mateixos horaris d'atenció que tenien abans de decretar-se l'estat d'alarma".

En una altra proposta, Cs ha demanat presentar un pla de xoc, amb la dotació econòmica corresponent, perquè l'atenció primària i les seves unitats de suport puguin "absorbir en els propers mesos tota la patologia que es va desatendre durant la crisi de la covid-19" i dur a terme les activitats de prevenció i atenció sanitària.

AMPLIAR PLANTILLES

Cs ha demanat al Parlament que insti el Govern a reforçar les plantilles de professionals per atendre la població afectada per la covid-19, sobretot "tenint en compte que el primer nivell assistencial ha hagut d'assumir competències com el control epidemiològic", l'atenció de residències i la supervisió de casos en centres educatius.

També demanen ampliar les plantilles de professionals en tots els àmbits assistencials, per ajustar-les a l'"atenció adequada de la demanda real i les necessitats derivades de l'envelliment" de la població i els estàndards de qualitat assistencial.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés