Publicat 3/7/2020 11:34:10 +02:00CET

Cs demana un pla de contingència amb mesures socials, sanitàries i econòmiques

El diputat de Cs al Parlament José María Cano
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

BARCELONA, 3 jul. (EUROPA PRESS) -

El diputat de Cs al Parlament José María Cano ha reclamat aquest divendres que s'elabori un pla de contingència per afrontar possibles rebrots que inclogui recursos per a la sanitat, mesures socials i la recuperació econòmica.

"La prioritat és salvar vides. Cal garantir l'atenció sanitària. El virus encara és aquí, no se n'ha anat", ha advertit en el debat de les propostes de resolució sobre el ple monogràfic de la covid-19.

Per això, Cano ha cridat a destinar recursos a la sanitat, tant humans com materials, i a impulsar mesures socials que facin costat a les famílies, els més vulnerables, les víctimes de violència masclista i els qui pateixen maltractament i abús infantil, entre d'altres col·lectius.

En l'àmbit econòmic, demana iniciatives que ajudin a garantir una recuperació econòmica i la defensa de l'ocupació, però creu que el Govern acumula "tres mesos de retard amb una paràlisi basada en la queixa".

Després d'instar el Govern a eliminar despeses supèrflues, ha insistit a començar a treballar en els pressupostos del 2021: "No en tinc ni una notícia d'ells".