Publicat 19/11/2019 15:17:04 +01:00CET

Cs demana al Parlament que investigui la presumpta vinculació de Torra amb els CDR

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, durant la seva intervenció en una sessió plenària del Parlament, Barcelona /Catalunya (Espanya)
David Zorrakino - Europa Press

Previsiblement es rebutjarà crear la comissió perquè s'ha de votar en un ple

BARCELONA, 19 nov. (EUROPA PRESS) -

Cs ha registrat aquest dimarts una proposta perquè el Parlament creï una comissió d'investigació sobre la presumpta vinculació de Torra amb els CDR.

El document registrat, al qual ha tingut accés Europa Press, assenyala que l'objectiu de la comissió és "investigar i fer clares les responsabilitats polítiques del senyor Torra i del seu Govern per la seva vinculació amb les accions i plans dels autodenominats CDR".

Afirma que la comissió hauria d'investigar les actuacions de Torra, del Govern de Catalunya i de la cúpula dels Mossos d'Esquadra dirigides a donar suport a les actuacions dels CDR o que "buscarien la impunitat" d'aquests grups.

També vol analitzar l'origen i l'estructura del finançament i el suport logístic i tecnològic dels CDR, i determinar i quantificar els "danys i perjudicis econòmics causats per les accions il·legals i violentes dels CDR a tots els sectors afectats, inclòs el lucre cessant".

En l'exposició de motius, el partit taronja acusa Torra d'haver donat suport i encoratjat "accions habitualment il·legals i fins i tot violentes" dels CDR, i recorda quan l'1 d'octubre del 2018 els va demanar que 'apretessin'.

"Des de llavors el senyor Torra no només s'ha dignat a condemnar la violència que s'ha utilitzat en moltes de les accions dels CDR, sinó que l'ha justificat", subratlla el text.

Per això, considera "un deure democràtic denunciar i investigar la simultània acció del senyor Torra que consisteix a defensar les accions violentes dels CDR mentre aprofita la seva posició institucional per assenyalar, perseguir i carregar contra els servidors públics que repel·leixen i investiguen aquestes accions".

MESA DEL PARLAMENT

Fonts parlamentàries han explicat que aquest dilluns la Mesa de la cambra ha tramitat la proposta de la comissió, però s'haurà d'aprovar en una votació al ple.

Així doncs, és previsible que es rebutgi crear la comissió amb l'oposició dels grups independentistes que tenen majoria al Parlament.