Publicat 11/6/2020 12:05:31 +02:00CET

Cs demana en el Parlament augmentar al 2% el pressupost de la Generalitat en cultura

Dues dones visiten el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) després de la reobertura de les seves portes al públic després del tancament temporal per la crisi sanitària del coronavirus. A Barcelona, Catalunya (Espanya) a 3 de juny de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

Cs ha presentat aquest dijous en el Parlament una moció en la qual s'insta el Govern a incrementar el pressupost de la Conselleria de Cultura al 2% del total del pressupost de la Generalitat, amb l'objectiu de "superar les manques històriques, les retallades de l'última dècada" i com a mesura per superar la crisi del Covid-19.

En el text de la moció, Cs demana al Govern --entre altres qüestions-- elaborar, en el termini màxim de 6 mesos, un cens d'artistes i professionals de la cultura "que inclogui una definició i classificació de les diferents professions", així com la creació d'un fons de compensació extraordinari per obrir una línia d'ajudes a persones del sector.

Així mateix, el partit taronja també ha presentat una moció sobre la planificació per gestionar els riscos de la campanya d'estiu, en la qual es demana al Govern revisar i mantenir els tallafocs, planificar i executar el desbrossament dels punts amb major risc d'incendis, i la creació de brigades forestals temporals que ajudin en la preparació de boscos i espais naturals per a la temporada d'estiu.